Volle maan in leeuw op 28 januari

We weten dat de energie van de Maan zorgt voor eb en vloed. Wij mensen bestaan voor 78 procent uit water. Niet zo vreemd dat de volle maan ook invloed op ons uitoefent. Tijdens volle maan versterkt deze energie alles: onze emoties, gedachten, situaties en opent onze chakra’s. Gevolg is dat je vaak 3 dagen voor en na de volle maan slechter of onrustiger slaapt. We dromen meer en worden gevoeliger en emotioneler. De menstruatie is waarschijnlijk heftiger dan normaal en kost je meer energie. Onze seksuele en creatieve kracht is sterker.

 

Een volle Maan kun je herkennen doordat de maan duidelijk zichtbaar is. Het is veel lichter in het donker. Er verschijnen dertien volle manen in een jaar, ongeveer één per maand. Elke maanfase is geschikt voor een doel in je leven. Hoe meer je je op de maan afstemt, hoe makkelijker je leven verloopt. Het heldere licht van een volle maan schijnt op onze eigen duisternis: de delen van onszelf die we liever niet willen zien. Dit is waarom sommige mensen rondom volle maan in de war kunnen zijn. Zodra je meeveert met de natuurlijke cyclus van opbouw, afbouw, groei en volle bloei en je leven afstemt op de maancycli, begin je je opnieuw te verbinden met het Universum en met de natuur. 

De volle maan is het ideale moment om te werken aan je innerlijk. Denk hierbij aan zelfreflectie, genezing, blokkades opruimen en het verleden loslaten. Er zijn voordelen aan de volle maan. De volle maan is een perfecte periode om inzichten en antwoorden te ontvangen. Zij helpt je om bepaalde oude zaken te gaan reflecteren en los te gaan laten of waar je maar beter van af kunt zijn. Zaken zoals: negatieve patronen, bepaalde contacten, oude emoties, oude gevoelens en oude spullen. De maan schijnt haar licht op ons onderbewustzijn. Hierdoor komen vaak tijdens de volle maan dingen naar boven die we liever diep wegstoppen.

De emoties, angsten of onzekerheden die we liever vergeten, komen juist tijdens de volle maan naar boven. Niet gek dus dat we tijdens de volle maan een stuk geïrriteerder. Loslaten zorgt ervoor dat onze geest en lichaam zich volledig kan ontspannen. De emoties die tijdens volle maan naar boven komen, hebben een uitweg nodig. Wanneer je de emoties hebt losgelaten kun je je hart weer openstellen en heb je ruimte voor dankbaarheid. Tijdens volle maan krijg je vaak tegelijkertijd een enorme drang om dingen te creëren en daarvoor krijg je de wind in je rug. 

 

Elke volle maan staat in een ander dierenriemteken. 

De maan is een vrouwelijke energie wordt geassocieerd met gevoelens, veiligheid en emotionele zekerheid. Benadrukt geconditioneerde gedrag en automa­tische gewoonten. Dit kan zelfs vanuit ervaringen uit vorige levens zijn. De maan in jouw persoonlijke horoscoop vertelt ook iets over hoe je jouw moeder of plaats­vervangend verzorg(st)er hebt ervaren. Hierbij moeten we dan natuurlijk gaan kijken naar waar de maan in jouw persoonlijke horoscoop staat. Elke volle maan staat in een ander teken. Dit zorgt voor een unieke energie waar een betekenis aan kan worden gegeven. Dit verklaart de invloed die je kan merken tijdens de verschillende maancycli. Sta daarom bewust stil bij de gevoelens en gedachten die op komen borrelen, want die voel je op dat moment niet voor niets.

 

Deze volle maan op 28 januari staat om 20:18 uur in het teken Leeuw. 

De Volle Maan in januari kan ons uit balans brengen, maar het geeft ons ook de moed plus motivatie om het grotere plaatje in ons leven te gaan bekijken en te veranderen. Deze maan zorgt dat je keuzes gaat maken die beter bij jou passen en dat je meer jouw leven gaat leiden. Gebruik de vurige, inspirerende energie van deze volle maan om meer vanuit je hart te gaan leven en je vrij en blij te gaan voelen. Leeuw gaat ook over het leiderschap en het vertrouwen van jezelf en het leven te gaan hervinden. Het creëren van kleine dingen  is een geweldige manier om gemotiveerd te worden en te blijven. Hoe kun je de leider van je leven zijn? Hoe kun je doelen bereiken? Waar word je enthousiast van? Waar kijk je naar uit en wat ga je hiervan deze week inplannen?

De moed en vastberadenheid die de Leeuw energie met zich meebrengt, herinnert ons eraan dat we altijd de kracht hebben om het beste te maken van elke situatie te maken. Er is altijd moed nodig om angsten en andere oude patronen te gaan doorbreken.  Er is altijd innerlijke kracht  nodig om tegenslagen het hoofd te bieden en naar het grotere geheel te kijken. De heldere Volle Maan in Leeuw zal je helpen om die eerste stap te zetten. Wellicht is het nemen van die eerste stap het moeilijkste, maar ook de meest lonende.

Welke eerste stap wil je gaan zetten?

Bepaal je intentie en de volle maan energie zal de weg leiden. Leeuw is ook hart gecentreerde energie. Open je hart voor het universum of het “onzichtbare”. Herinner jezelf dat je een geschenk vanuit dit Universum bent en moedig kunt zijn. Er vindt tijdens de volle maan een T-vierkant plaats: Zon, Maan, Saturnus en Jupiter. Het thema: niet gezien, gevoeld of gehoord worden

Dit thema kan voor meer spanningen en conflicten zorgen. Je kunt getriggerd worden en bozer gaan reageren wanneer je jezelf niet gezien, gevoeld of gehoord voelt. Deze woede kan te maken hebben met geld en/of bezittingen die van je zijn afgenomen, dominantie of  manipulatie.  Ook kun je last hebben van negatieve overtuigingen of geconfronteerd worden met schaduwkanten van jezelf of van anderen. 

Ga op onderzoek uit en kijk naar waar de onverwerkte emoties vandaan komen. De dwergplaneet Cheiron ( de gewonde genezer) zal jou tijdens deze Volle Maan een positieve invloed brengen. Je kunt de pijn uit het verleden helen, wat een positief effect heeft op jouw spirituele ontwikkeling. Deze volle maan leeuw staat in relatie tot 8 augustus nieuwe maan leeuw. 8 augustus noemen het de leeuwenpoort omdat de aarde op dat moment in het teken Leeuw staat. Wat gaat er gebeuren? Zoals we de laatste jaren gewend zijn  gaat de energie frequentie van de aarde, kosmos en dus ook van de mensheid weer een stukje omhoog. Hoe meer we loslaten hoe lichter we worden. De periode rondom volle maan is een uitstekend moment om edelstenen te reinigen en op te laden. Je kunt ze 24 uur buiten ( op een veilige plek)  of voor het raam neerleggen om op te laden met de maan energie. Reinig ze wel van te voren onder koud stromend water.

 

Yoga en meditatie 

Deze geven ons de kans om de druk en stress die we ervaren te verminderen en te ontspannen. Kies rondom de volle Maan periode voor meditaties met een rustige ademhaling en focus je voornamelijk op het positieve. 

Fijne volle maan toegewenst.

Mocht je vragen hebben je kunt mij onder box 278 

 

Volle Maangroet,

Petra

 
Gerelateerd:
Klik hier voor meer informatie over | Horoscoop
12-3-2018
Horoscoop

Horoscopen maken deel uit van de astrologie, een eeuwenoude praktijk die zich bezighoudt met de studie van de relatie tussen de bewegingen en posities van de hemellichamen en menselijke eigenschappen en gebeurtenissen....