454e4f6d-f461-41b7-ab95-20e9a1ec0fc6
Coaches met deze expertise:

Yoga

Yoga wordt steeds populairder in het nuchtere Nederland en wordt steeds meer geaccepteerd. Heel kort door de bocht, wordt yoga in het westen vooral gezien als lichamelijke oefeningen die het evenwicht hersteld. Terwijl er zoveel meer mee bereikt wordt. Yoga is naast een filosofie ook een levensstijl. Deze leefwijze gaat over het verbinden en in evenwicht brengen van alle diverse en tegengestelde lagen waaruit wij mensen bestaan. Namelijk ons lichaam, geest, ons binnen en buiten, de spanning en de ontspanning, ga zo maar door. Door yoga te beoefenen komen we uiteindelijk tot een natuurlijke staat van zijn, bewustzijn, waarin het leven in zijn heelheid kan worden ervaren. Het woord 'yoga' is afgeleid van het Sanskriet woor Yuj dat 'verbinding betekent, waarmee de verbinding tussen lichtaam en geest wordt bedoelt.  

Door de drukte in onze prestatiegerichte maatschappij is de balans in lichaam en geest vaak verstoord. Bezorgdheid, zorgen, piekeren, angsten en de gedachtes die door je hoofd gaan leveren spanning op. Yoga biedt ons oefeningen die het evenwicht in al deze situaties kan herstellen. Door yoga te beoefenen maak je je lichaam en geest weer levendig en flexibel. Je leert weer meer te voelen en naar je eigen lichaam te luisteren. Yoga gaat over bewustwording, zien en voelen wie je werkelijk bent. In je volledig mens-zijn, zowel fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Belangrijk om te weten, is dat yoga voor iedereen mogelijk is. Je hoeft niet lenig te zijn, een sportieve leefstijl te hebben of ervaring. Het regelmatig doen van yoga bevordert de soepelheid van het lichaam wel, maar is totaal niet prestatiegericht. 

 

Yoga is een combinatie van diverse yogahoudingen en poses. Alle houdingen hebben als doel je binnenkant beter te laten functioneren. Hiermee worden de organen, de klieren, de gewrichten, het zenuwstelsel, de bloedvaten en o.a. het evenwichtstelsel mee bedoelt. Tijdens yoga, rek, strek, span en ontspan je allerlei spieren. Spieren waarvan jij ze mischien nooit eerder gevoelt hebt. Maar dat merk je vaak de volgende dag! De oefeningen zorgen voor een verbeterde doorbloeding van het hele lichaam. Tijdens yoga comibneer je de yogahoudingen met adem- en ontspaniningsoefeningen. Door deze combinaties zal je lichaam weer meer gaan stromen, wat een diepe werking heeft op je energiestysteem en zenuwstelsel. Je lichaam krijgt de kans om te ontspannen, te herstellen en op te laden. Door yoga zul je je niet alleen lichamelijk fitter voelen, maar het kan je ook mentaal en emotioneel meer energie en ruimte geven.

Door het yoga oefeningen te doen, zorg je voor meer bewustwording van je lichaam, maar ook van geest. Je bent tijdens een yogales met je volle aandacht in het hier en nu, ook bij de bewegingen die je maakt. Door met aandacht je lichaam aan te voelen en diverse houdingen uit te oefenen vergroot je het innerlijk bewustzijn. Je krijgt inzicht in de wisselwerking tussen denken en voelen. Hierdoor leer je de signalen zoals bijvoorbeeld stress en vermoeidheid eerder herkennen.

 

Ben ik geschikt voor yoga?

Iedereen kan yoga doen of je nu jong of oud bent, met of zonder klachten. Yoga is niet prestatiegericht, dus voer de oefeningen uit tot hoever jij voelt dat het prettig is. Lenig zijn is absoluut niet nodig. De oefeningen alleen al helpen je beter te ontspannen en op de juiste manier te leren ademen. Neem meer tijd voor jezelf en kom meer tot jezelf. Wordt bewust van je lichaam en de beheersing van je lichaam. Verberter je evenwichtsgevoel, wordt soepelen in je lichaam en ontwikkel je mindfulness en spiritualiteit. Yoga wordt ook geadviseerd door huisartsen en fysiotherapeuten.  

 

Volg yoga met Sjaan! 

Yoga met Sjaan is een nieuw online yoga programma dat 's ochtens om 9:20uur wordt uitgezonden op www.ditismijntoekomst.nl. Probeer het uit en ervaar wat het bijzondere yoga met je doet! Het enige wat je nodig hebt is een flexibele broek, shirt, je blote voeten, een zachte ondergrond en een glaasje water. Namaste!  

Coaches die nu beschikbaar zijn:
Deskundig & Betrouwbaar
Deskundig & Betrouwbaar
Beoordeling
(9,8 / 10)
2.725 beoordelingen
283.420 gesprekken
Deskundig & Betrouwbaar
Bekend van RTL