De grootste supermaan van 2020

Van dinsdag op woensdag zal om 04:35 uur precies de volle maan van april vol zijn. Deze volle maan wordt ook een supermaan genoemd omdat de maan heel dicht op de aarde staat en het best te zien is. Hierdoor is de vollemaan energie ook op dit moment al extra krachtig. Door het wegvallen van ons normale leventje dat we gewent waren, vallen er een hoop mensen in een gat en komen daardoor niet meer in actie. Dit effect kan je zelf en met name tijdens volle maan weer ongedaan maken. Het weer zal vannacht ook helder zijn, zodat iedereen van deze maan mag genieten. Deze supermaan in april wordt ook wel de lentemaan of roze maan genoemd.

De lentemaan van 8 april staat voor bescherming. Een onderwerp die je eventueel mee kunt nemen in je volle maan meditatie. Het doel is om je plannen te beschermen die je hebt laten ontkiemen bij de Sneeuwmaan, de vorige supermaan die we hebben gehad in maart. Vraag deze avond ten tijden van je meditatie ook of aartsengel Michael jou hierin wil bij staan en begeleiden. Haal alles uit deze vollemaan omdat dit de laatste supermaan is van 2020. Je kunt bijvoorbeeld een beschermingssachet maken gevuld met je plannen en wat brandnetel erin om de bescherming compleet te maken. De volle supermaan staat in het teken van Weegschaal. De energie is daarom meer gericht op relaties en partnerschap. Het Astrologische advies hierin, is vooral niet te vergeten de schoonheid van het leven te zien. Als je naar buiten kijkt, of door de natuur wandelt kan je hier ook eigenlijk niet aan ontkomen. De bloesem staat in de bomen, de vogels zingen en de hommels zijn opzoek naar nectar en stuifmeel.

 

Roze maan

De volle maan in april staat ook bekend als de 'roze maan'. De kleur van de maan zal alleen niet roze kleuren. De maan heeft deze naam gekregen omdat de vlambloem of flox vaste plantjes zijn die in de maand april in volle bloei staan. Beide mooie roze bloemen.

 

Onze situatie vraagt hierom

De huidige situatie en de energie die daarbij komt kijken vraagt eigenlijk om actie, daadkracht en houdt ons een grote spiegel voor. Welke rol spelen we in ons eigen leven, zijn we blij met deze rol en kunnen we het prima alleen met onszelf redden? Het vraagt om een diep IK-besef. Opkomen voor jezelf en voelen dat je jezelf mag zijn. Je mag gaan genieten van ieder moment alsof je het voor het eerst beleeft.

Bij een hoop mensen ontstaat er ook verwarring omdat ze uit hun comfortabele leventje worden gehaald. Er wordt nu om aanpassingsvermogen gevraagd, om zelfverzekerdheid en geloof in jezelf. Er is weinig steun van bestaande structuren en dat maakt het erg aantrekkelijk en eenvoudig om te verdwijnen in het niets doen. Vaak kruipen mensen dan al snel in de slachtoffer rol. Dat is het overlevingsmechanisme anno 2020. Dit is heel confronterend naar jezelf toe. We mogen onszelf dan uitdagen ons weer te verbinden met onze oorspronkelijke frisse daadkracht.

 

De redactie van 'Dit is mijn Toekomst'

 
Gerelateerd:
Klik hier voor meer informatie over | Hooggevoeligheid
Hooggevoeligheid

Een HSP’er beleeft de wereld namelijk veel intenser dan gemiddeld. Zij hebben een fijner afgesteld zenuwstelsel, die tot aan de kleine details waarneemt. ...