Elke dag corona

We worden nu onderhand wel een beetje Corona moe. Het COVID-19 virus is uit de krantenkoppen niet weg te denken en de cijfers liegen er niet om. Waar zijn we toch met z’n allen in beland? Voordat we het jaar 2020 in gingen zijn er een aantal mediums geweest van ons platform die een enorme verandering hebben aangekondigd. Alhoewel een ieder altijd voorzichtig is in het toekomst voorspellen, vooral wanneer het om een crisis gaat. Maar deze voorspelling is helaas raak geweest. We zitten met z’n alle in quarantaine, gaan alleen de deur uit voor een boodschapje of een ommetje met de hond of kat. Dat is niet niks en dat doet wat met je!

 

Eenzaam ten tijden van Corona.

We missen allemaal het contact met onze familie, vrienden en kennissen. We raken elkaar niet aan en lopen als het kan met een boog om elkaar heen. Dat raakt ons mensen diep. We zijn sociale wezens en niet gewend om onszelf zo te isoleren van de buitenwereld, waar op dit moment vrij weinig te beleven is. Corona maakt het vooral voor de mensen die helemaal alleen thuis zitten niet makkelijk. Het enige waar je dan naar toe kunt reiken is de telefoon. Voel je dan ook vooral niet lastig als je twee dagen achter elkaar je vriendin of een familie lid belt. Als jij dat nodig hebt, geef dat dan ook aan. We zitten ten slotte met z’n allen thuis en kunnen elkaar op allerlei manieren helpen. Als de angsten en negatieve gedachten over het Corona virus maar niet uit je hoofd zijn te slaan, bel dan ook gerust een van onze coaches, die het nare gevoel bij je weg kunnen nemen. Je bent dan misschien wel letterlijk alleen, maar nooit figuurlijk!

 

Quarantaine ellende.

Voor de mensen die samenwonen met hun partner of het hele gezin, kan het ook lastig zijn. Waar je voorheen heerlijk allemaal je eigen pad bewandelde, mag je nu alleen thuis rondwandelen. Samen. Dat kan voor frictie zorgen, waardoor de irritaties hoog op kunnen lopen. Probeer dan vooral met elkaar te praten. Wat zit mijn lief dwars? Waarom doet hij of zij zo kribbig? Als je te veel op elkaars lip zit is het heel normaal dat dit soort situaties zich voordoen. Ook hier kan je samen uitkomen. Maak bijvoorbeeld een schema van de dag, wie wanneer waar in het huis is? Zodat een ieder zichzelf even kan terugtrekken als daar behoefte aan is! Uiteraard kan een ommetje in een nabij gelegen park of een rondje straat ook goed doen met de neus in de wind.

 

Hamsteren is overbodig en het te veel snaaien en snacken is niet nodig.

Veel mensen hamsteren ten tijden van de Corona crisis. Tot nu toe is dit nutteloos gebleken omdat de voedsel leveranciers in Nederland voldoende voorraad hebben. Toch hebben we ons ertoe laten verleiden, om maar zeker te zijn van een eigen voorraad. Deze voorraad zorgt er echter wel voor dat we ook wat meer eten, snaaien en snacken. Terwijl de sportschool dicht is, je weinig beweegt en wegens de vrije tijd misschien wat meer series, films of tv kijkt. Dit is natuurlijk niet bevorderlijk voor onze gezondheid. Mensen die op dit moment veel angst ervaren kunnen dit ook uitten in het eetgedrag. Ben jij een emotionele eter of verslaafd aan comfort food? Dan hebben we wat tips voor je om door de Corona crisis heen te komen.

Tip 1: Elke calorie telt deze dagen. Probeer om deze reden zoveel mogelijk voedingswaarde te halen uit iedere calorie. Wat bedoelen we daarmee? Er zijn 5 soorten vitaminerijke voeding die ontstekingen in je hersenen verminderen en die goed zijn voor de gezondheid van je darmen en je hersenen. Dit zijn met name zeevruchten, groene groenten, noten, bonen en pure chocolade!

Tip 2: Als je wel van een wijntje of biertje houdt, is het verstandig je alcohol consumptie in de gaten te houden. Wanneer je je meer zorgen maakt dan normaal, kan je sneller behoefte hebben aan alcoholische dranken. Terwijl alcohol het piekeren ook kan versterken.

Tip 3: Probeer bewust te eten. Heb je er wel eens op gelet hoe snel je eet? Geniet je optimaal van elke hap die je neemt? Kauw wat langer op die ene hap die je naar binnen werkt en je zult zien dat je meer van je eten geniet en sneller vol zit dan je dacht!

Tip 4: Maak van het koken een activiteit. Duik eens je kookboeken in of surf naar lekkere recepten op het internet. Nu heb je er tenslotte tijd voor! Wie weet wat voor gerechten je op tafel serveert. Samen met je partner of kids? Kook samen en maak er een 4 gangen menu van voor vanavond! 

 

De redactie van 'Dit is mijn Toekomst'