Het mannelijke en vrouwelijke horoscoopkarakter

Je horoscoop beschrijft je leven en je persoonlijkheid, gebaseerd op de stand van de sterren op de dag dat je geboren werd. Hierin spelen o.a. je sterrenbeeld en de stand van de planeten ten opzichte van de zon een grote rol. Achter de interpretatie van horoscopen gaat een erg geavanceerde berekening schuil, die niet voor iedereen is weggelegd. Daarnaast zijn de karaktereigenschappen per sterrenbeeld ook gevarieerd wanneer het op het geslacht aankomt. Kan jij je in de omschrijving herkennen?

Ram

Geboren in het begin van de lente, gedomineerd door planeet Mars. Je bent een natuurliefhebber en houdt van reizen. Net als het weer eind maart, begin april, is de Ram veranderlijk en onvoorspelbaar in zijn doen en laten. Van vrolijk en probleemloos van dag tot dag, tot een omslag naar terneergeslagen en onzeker. Een Ram is gemakkelijk enthousiast te krijgen, maar blijft dit nooit lang. Eigenwijs en soms niet makkelijk om mee bevriend te zijn. Wanneer de Ram iets zich voorneemt, is hij daar zeer moeilijk van af te brengen. Rammen zijn gul, loyaal en bezitten een tomeloze energie. Zijn kleur is rood, zijn metaal is ijzer en zijn geluksstenen zijn diamant, amethist en sardonyx.

Ram-man

De Ram man is aantrekkelijk, een perfecte minnaar en favoriet bij de vrouwen, aardig en teder. Hij kan bot overkomen, zonder hier bewust van te zijn. Hij heeft ambitie, een hoop ideeën en is op succes gericht. Bezit een voorliefde voor de waarheid en vind waardering belangrijker dan geld. Van tijd tot tijd een opschepper en temperamentvol. Voor de vriendin/partner van de Ram, je moet je realiseren dat hij het meest waardevolle stuk is dat er te winnen valt, hij is zeer familiair en een goede vader voor zijn kinderen, ook al zien die in het vaak een soort van tiran. Achterhaal zijn favoriete parfum, hij zal je voeten kussen!

Ram -vrouw

Een Ram vrouw is niet te koop, kieskeurig en droomt van de prins op het witte paard (maar lang niet elke ridder komt in aanmerking). Niet snel tevreden, onafhankelijk, onbaatzuchtig en verlief op zichzelf. Passie en trouw zijn voor haar even belangrijk. Ze is een strenge, maar goede moeder. De opvoeding gebeurt op vrije en meestal ontspannen manier. Ze heeft een gezond gevoel voor humor, zelfs als ze pijn heeft wat ze niet snel laat merken. Strijdlustig, maar nooit haatdragend. Wie met haar op goede voet wil leven, doet er verstandig aan met haar mee te dromen en haar tegemoet te treden met dezelfde eerlijkheid. De harde ram wordt dan misschien een zacht lammetje.

 

Stier

De stier bulkt van het zelfvertrouwen, hun karakter is evenwichtig. Ze houden van comfort en zijn zeer ontvankelijk voor goed eten. Stieren houden van orde en netheid, maar zijn door hun natuurlijke nonchalance ook bestand tegen wanorde. Venus domineert dit aardeteken, waarbij de kleur groen hoort, het geluksmetaal koper is en waarbij de geluksstenen de lichte saffier, de chalcedoon en de carneool zijn.

Stier-man

Stier-mannen zijn praktisch ingesteld. Ze denken langzaam maar daardoor grondig over de dingen na. Hun opgewekte en montere temperament duidt op een harmonieus familieleven en samenwerking op de werkvloer. Hier hecht de stier-man ook waarde aan. Hij kan een goede vriend zijn, maar duren de vriendschappen zolang het hem van nut kan zijn. In de liefde wikt en weegt hij totdat hij zin goedkeuring kan uitspreken. Zijn vrouw mag bewonderd worden, maar niet meer dan dat. Hij heeft een drang naar vrijheid, wat hij niet altijd aan zijn partner terug wil geven. Vrouwen die zelf de overhand willen hebben in het huwelijk met de stier-man komen van een koude kermis thuis.

Stier-vrouw

Venus was haar peettante en schonk haar vrouwelijkheid. Een stiervrouw is aantrekkelijk, neemt het heft in eigen handen en wil iemand aan haar zijde tegen wie ze op kan kijken. Liefde ja, maar met het verstand. Ze houdt van de natuur, een rustig leven en een goede smaak in kleding en interieur. Geen moeite is haar te groot, als ze maar met beleid aan de slag kan gaan. Stier vrouwen zijn hard in het geven, maar ook in het nemen. Wie haar in het openbaar tegenspreekt, riskeert een strijd waarbij het horen en zien hem vergaat. Contact onder vier ogen wordt geadviseerd.

 

Tweelingen

De natuur slaat om van de lente naar de zomer. Om deze reden draagt een tweelingen  twee zielen met zich mee. De ene keer vrolijk en optimistisch, de andere keer zeer bedroefd en somber. Hun beslissingen nemen ze vlot, maar bijna even snel zijn ze weer ontmoedigd en geloven ze plotseling in het tegendeel. De planeer Mercurius heeft de tweelingen van verstand voorzien. Ze willen de kortste weg naar succes volgen en botsen dan snel tegen menig obstakel in plaats van deze te ontwijken. De kleur die bij dit luchtteken hoort is lichtgeel, het geluksmetaal kwikzilver, hun geluksstenen zijn de goudberil, het bergkristal, de goudtopaas en de aquamarijn.

Tweelingen-man

Hij is tolerant, een man van zijn woord, waar hij zich niet altijd aan houdt, een voortreffelijk spreker, die anderen van zijn mening weet te overtuigen. Hij kan analyseren en komt snel tot de kern van de zaak. Zijn leven verloopt onrustig. Hij zal veel onderweg zijn om nieuwe, interessante ervaringen op te doen. Hij laat zich ook niet aan de ketting leggen. Hij zoekt toenadering bij zijn partner, maar wil ook niet zijn vrijheid verliezen. Het is een charmante kletser, heeft enig inzicht in de liefde en vrouwen. Maar begrepen wordt hij haast niet omdat zijn karakter te ondoorgrondelijk is.

Tweelingen-vrouw

Ze is een flirt, slim en handig. De tweelingen-vrouw probeert veel uit, maar ze kan moeilijk tot beslissingen komen. Ondanks haar berekendheid is zij een zacht type, een romantica opzoek naar de grote liefde. Iets wat haar dwars zit kan ze niet lang voor zich houden. Dan opent ze haar spraakwaterval en kan er door bijtende kritiek en scherpe ironie snel een einde komen aan iets wat als zoete liefde begon. In het huwelijk wil zij een gelijkwaardige kamerraad. Ze is carrière gericht en weet haar elle bogen te gebruiken en soms ook vals spel te spelen, wanneer ze graag haar doel wil bereiken.

 

Kreeft

Vergelijkbaar met eb en vloed, reageert de kreeft op raadselachtige wijze op verschillende maanfases. Soms opgewekt maar net zo snel humeurig. Kreeft-geborenen zijn gevoels-en inzicht mensen. Gemakkelijk te beïnvloeden, besluiteloos en geremd, maar aan de andere kant van zichzelf overtuigd. Tegen kritiek kunnen ze slecht en lof kunnen ze slechts verdragen wanneer het iets bevestigd wat ze al wisten. De kleur die bij Kreeft hoort is zilverwit, maar ook groen geniet hun voorkeur. Hun geluksmetaal is zilver en de gelukssteen is de groene smaragd.

Kreeft-man

Zijn eigenzinnigheid is zijn pantser, dat hij draagt om zichzelf te beschermen tegen mensen die zijn diepste ‘ik’ willen bereiken. Hij heeft een levendige fantasie, is een familiemens en een hulpverlenende vader. In de liefde stelt hij hoge eisen, is hij een goede minnaar die zijn aangeboren verlegenheid vergeet wanneer hij de ware heeft gevonden. Hij is goedmoedig en hoffelijk, een minuut later knorrig en gesloten. Hij is volhardend en doelgericht en geeft niet graag zijn bezigheid op. Hij houdt van een bescheiden vriendenkring, waarin met tactvol kan discussiëren. 

Kreeft-vrouw

De gevoeligste uit de dierenriem. Staat stevig met beide benen op de grond, ook al kan zo overkomen als een romantische droomster. Gevoel betekend alles voor haar; een zachte benadering is gewenst om haar niet te kwetsen. Ze geeft voorkeur aan de ridder van de oude stempel, boven een vurige minnaar. ‘Ik hou van jou’ kan zij met moeite uit haar mond krijgen, mede dat zij van mening is dat je deze woorden niet per se hoeft uit te spreken omdat je ze voelt. Ze is mysterieus en ondoorgrondelijk. Kritiek kan zij met moeite verwerken en ze heeft vaak het gevoel niet begrepen te worden. De kreeft-vrouw geeft de geen waar ze van houdt meer dan dat ze neemt.

 

Leeuw

De leeuw neemt de uitdaging van het leven aan: hun zelfbewustheid is door niets in te dammen. Ze bezitten veel temperament maar zijn ook goedmoedig en bereid om te helpen. De medemens zou tegen hen moeten opkijken, want het koninklijke teken geeft kleur aan de Leeuw-mensen, die zeer vrijgevig, maar ook zeer egoïstisch kunnen zijn. De regent van dit teken is de zon, waarvan de oranje gloed de Leeuw-geborenen bijzonder kan bekoren. Goud is hun geluksmetaal en de robijn hun talisman, maar ook barnsteen kan hun geluk brengen.

Leeuw-man

Een persoonlijkheid die bewondering zou moeten afdwingen. In gezelschappen staan ze graag in het middelpunt van de belangstelling. Telkens weer zullen ze het woord opeisen, wat ze arrogant en aanmatigend doet lijken. In werkelijkheid hebben ze er moeite mee om in iemand anders zijn schaduw te moeten staan. Hij is charmant, verstandig en makkelijk te temmen bij kaarslicht en tedere muziek. Een goede echtgenoot, maar wanneer hij te lang van dezelfde tafel gegeten heeft is het moeilijk voor hem om niet eens een keer van menu te veranderen.

Leeuw-vrouw

Van top tot teen een dame. Bij de leeuw-vrouw wordt zelfverheerlijking door haar charme genivelleerd. Ze straalt warme uit, is ontzettend humoristisch en charmant, dat eigenlijk iedereen van haar zou moeten houden. In het huwelijk wil ze graag iets inbrengen, maar zal haar echtgenoot nooit tot pantoffelheld willen degraderen. Het zou haar gevoel voor eigenwaarde in de war brengen wanneer haar man geen echte man is. In haar werk staat de leeuw-vrouw haar mannetje, ongeacht in welke functie.

 

Maagd

Van jongs-af aan willen ze alles precies weten, ze zijn nieuwsgierig, met als doel zich verder te ontplooien. Ze zijn plichtsgetrouw en hulpvaardig, vaak echter Pietjes precies. Hun lust om kritiek uit te oefenen maak hen soms ongeliefd, te meer ze daar zelf niet tegen schijnen te kunnen. Hun heldere verstand zou hen naar de top kunnen voeren. Het sterrenbeeld wordt gedomineerd door Mercurius, waardoor zij veelal financiële genieën zijn. De kleur die bij hen hoort, is lichtbruin; brons is hun geluksmetaal. De geluksstenen zijn de jaspis, de topaas en ook de smaragd.

Maagd-man

Velen denken dat de Maagd-man gevoelloos is. Echter wordt het gevoel alleen aan banden gelegd door zijn scherpe verstand. Intellectueel gezien zijn ze ongetwijfeld het meest begaafd. Hun drang naar orde is spreekwoordelijk. Op de maagd-man kan je vertrouwen. Hij is een toegewijde vriend, zegt het hoognodige en hulp zal hij altijd bieden. Ze zijn kieskeurig, jammer genoeg ook een beetje koud. Hij laat zich niet verleiden, hij is zelf ook geen verleider. Hij is een goede echtgenoot, ondanks het feit dat hij zijn vrouw tot waanzin kan drijven als hij weer eens met zijn vinger in een hoek op zoek gaat naar stof.

Maagd-vrouw

Seks is voor haar niet het belangrijkste. Veel belangrijker vindt ze het om een selecte vriendenkring te hebben, waarbinnen iedereen elkaar opvangt wanneer de nood aan de man is. Het karakter kent vele facetten en is moeilijk te doorgronden. Ze kan zich verlegen terugtrekken wanneer iemand haar ziele leven wil indringen. Ze heeft een zeer moralistische levenshouding, waardoor velen haar voor preuts houden. Geen gevoelsmens, maar wel teder. Men moet haar accepteren zoals ze is: de immer zorgende moeder en echtgenote. Ze streeft naar zekerheid en haar doel is daarop afgestemd.

 

Weegschaal

De weegschaal is voorstander van het evenwicht. Net als jonge wijn, zijn ze onderhevig aan een constant rijpingsproces dat hen tot grote hoogten kan brengen, maar ook door diepe dalen kan voeren. Ze zijn vrolijk, hebben een goed humeur maar zijn zelfden in balans. De regent van hun teken is Venus, de kleur die bij hen hoort is zachtroze. Hun geluksstenen zijn de aquamarijn, de steen van de verliefden, maar ook de edeltopaas, beril en diamant. Koper wordt als metaal geprefereerd.

Weegschaal-man

Onverbeterlijke optimisten. Niets zal hen snel van hun stuk brengen. Ze hebben een sterke drang naar onafhankelijkheid, maar weten zich snel aan te passen. Conflicten gaan ze uit de weg, ze zijn vredelievend en hulpvaardig. Hij is geen snelle beslisser, maar wel een bijter en treuren nooit lang over een verloren liefde. Zijn gevoelens zijn altijd diep en echt, maar bezit gewoonweg de gave om zich snel voer iets negatiefs heen te zetten.

Weegschaal-vrouw

De weegschaal-vrouw stelt hoge eisen en gelooft dat ze voor een hoger doel op aarde is. Ze weet van elke situatie het beste te maken. Ze past zich niet alleen aan de omstandigheden aan, maar ook aan de mensen. Ze is zeer hulpvaardig, houdt van de lieve vrede maar is niet altijd succesvol als vredestichter. De Weegschaal-vrouw heeft liefde nodig om te kunnen overleven. Ze zal zorgdragen voor een duurzaam huwelijk, waarin ze onvoorwaardelijk trouw is. Wanneer ze interesse heeft in een baan, vervult ze die met verve. Op de carrière ladder klimt ze steil naar boven.

 

Schorpioen

Een schorpioen heeft een sterke wil om nieuwe dingen te creëren en oude zaken af te bouwen. Hun energie is grenzeloos. Bezitten mensenkennis en hebben een bewonderenswaardig zelfbewustzijn en zelfbeheersing. Ook van list en bedrog weten zij het een en ander. De kleuren grijs en zwart passen verreweg het beste bij de schorpioenen. Ijzer is hun geluksmetaal, maar hun geluksstenen, de roodgloeiende granaat, de topaas of de amethist, dragen ze bij voorkeur in een goud gegoten jasje.

Schorpioen-man

Hij verteld je de waarheid of deze nu positief of negatief is. Hij kan bot reageren, maar ook heel vriendelijk. Commandeert graag, maar zal bevelen tot in detail uitvoeren. Hij is zeer sociaal en goed eten gaat hem ook aan het hart. In de liefde is hij zeer actief, zijn favoriete vrouw zou een teder wezen moeten zijn, dat zich gewillig aan hem onderwerpt. Hij zal voor haar een hartstochtelijke minnaar zijn, met een vleugje jaloezie. De schorpioen-man  is een doorbijter die nauwelijks behoefte heeft aan adempauze, velen stoten door naar de top. 

Schorpioen-vrouw

Een man doet er verstandig aan om in haar geen speeltje te zien. Wanneer deze vrouw een man naar zich toe lokt, wil ze hem in zijn totaliteit bezitten! Ze is een gepassioneerde minnares, haar gevoelens komen voort uit de diepten van een smeulende vulkaan. Ze stelt zich strijdbaar op voor hen die haar liefde hebben, man of kinderen. Geheimen die men haar toevertrouwd heeft, kan zij een leven lang voor zich houden. Ze is weliswaar plichtbewust, maar van een al te grote afhankelijkheid van anderen houdt ze niet.

 

Boogschutter

Een boogschutter is uiterlijk rustig, maar innerlijk daarentegen vaak tweeslachtig. Onafhankelijkheid is het hoogste goed, handelen vaak instinctief en gaan door voor de grootste optimisten van de dierenriem. Geleid door hun instinct, op succes georiënteerd en kennen veel geluk in het leven. Het geluksmetaal is tin, de zeegroene turkoois is bij voorkeur de talisman, maar ook de granaat en de donkere saffier zijn zijn geluksstenen.

Boogschutter-man

Een idealist, waarvan zijn idealen misschien niet altijd opvallen. Ze verbergen het een en ander achter sarcasme en zijn graag aan het woord. Ze hebben vele vrienden, waaraan ze hun hele vertrouwen kunnen schenken. Hij is impulsief, reageert snel en hard, maar kan bijdraaien op het moment dat hij ongelijk heeft. Hij is vrolijk, vaak goed gehumeurd en kan overal uit de voeten. Vaste relaties stuiten tegen de borst en verliezen zich niet graag in afhankelijkheid. Ongebonden het raadsel dat vrouw heet onderzoeken, maakt de Boogschutter gelukkig.

Boogschutter-vrouw

Het vrolijkste wezen onder de sterrenhemel. Ze is tolerant en vriendelijk maar kan ook op haar praatstoel zitten. Ze is genadeloos eerlijk, hetgeen af en toe een kwetsende uitwerking kan hebben. Ze is verzekerd van een grote vriendenkring, echter zal ze deze vaak inruilen, ook de mannen. Wanneer ze niet overtuigd is van haar huidige partner, kan ze van vandaag op morgen een streep zetten onder die relatie. Ze is dan ook lang opzoek naar de ware. Ze verlangt naar geborgenheid en vrijheid. Beroepsmatig staan er vele succesvolle wegen open.

 

Steenbok

Niemand is zo doordrongen van de wil om vooruit te gaan als de steenbok. Dit kost echter wel moeite en inspanning. Terwijl anderen dromen, denkt de steenbok slechts aan de realiteit. Werkt veel, vervult zijn plichten en streeft voortdurend zijn doel na. In zijn binneste zit er een geovelvolle natuur verborgen, die maar al te snel gekwetst kan worden. Lood is het geluksmetaal, hun talisman is de chrysopraas of de onyx.

Steenbok-man

Zijn blik is voorruit gericht, eerzuchtig, voorzichtig maar klimt langzaam maar zeker omhoog. Voelen zich op hun gemak in een select gezelschap en zich verloren in en groot gezelschap. Besluitvaardigheid tijdens de partnerkeuze zou de steenbok-man toe te wensen zijn. Wanneer hij eindelijk goedkeuring uitspreekt over zijn partner, is het vaak al te laat. Hij zoekt de begripvolle levenspartner die zijn zorgen met hem deelt, die kan luisteren en de zaken thuis voor hem op orde houdt maar is zelf een laatbloeier in de liefde.

Steenbok-vrouw

Ook zij gaat haar hele leven lijnrecht op haar doel af. Ze is wat terughoudend, kan haar gevoelens soms moeilijk uiten, maar heeft veel liefde nodig. Wanneer ze geloofd dat ze de ware gevonden heeft zal ze niet terugdeinzen voor een krachtige flirt, om zo te bewijzen dat ze ook over een vrolijk gemoed beschikt. Familie en beroep wil ze graag verenigen. Haar zuinigheid zal leiden tot een grote welvaart voor het gezin. Ze kan fantastisch met geld omgaan, waardoor de welstand gewaarborgd is. De steenbok-vrouw is zeer zelfstandig en heeft op haar weg naar succes geen steun nodig.

 

Waterman

De waterman gelooft in de kracht van de natuur, beschikken over zeldzame voorgevoelens met betrekking tot komende gebeurtenissen en over een levendige fantasie. De vooruitgang is voor hen het hoogste goed en hun denkwijze is verre van materialistisch. Ze zijn gul, hulpvaardig, proberen tolerant te zijn, maar verwachten van hun medemensen hetzelfde. Hun geluksstenen zijn de blauwe saffier en de amethist, die ze het beste in platina kunnen laten vatten.

Waterman-man

Hij is uitermate vriendelijk, intelligent, maar gebruikt zijn kennis vaak om zijn oppositionele denkbeelden geloofwaardig te onderbouwen. Watermannen dragen hun hart niet op de tong. Hij is meestal de jager die echter lang wikt en weegt voordat hij tot het inzicht komt dat hij de juiste gevonden heeft. Hij bedenkt zijn eigen ideaalbeelden en handelt ernaar, ook al wordt hij door zijn medemensen niet begrepen. Zijn perfecte partner zou vooral een goede kameraad moeten zijn. Wanneer hij de top bereikt heeft hij dit te danken aan zijn zakelijke kennis.

Waterman-vrouw

Omdat ze niet constant kan verhuizen, verandert ze haar interieur. Ze is impulsief, hulpvaardig en heeft alles voor anderen over. Ze heeft veel liefde te vergeven, maar met wat er in haar omgaat treedt ze maar moeilijk naar buiten. Haar reacties zijn onvoorspelbaar, kan over zichzelf lachen maar kan onrechtvaardigheid niet verdragen. Haar leven mag van alles zijn behalve vervelend en eentonig. De waterman-vrouw wil bewegingsvrijheid, zowel in haar leven als beroepsmatig. Vergeven kan ze maar niet vergeten.

 

Vissen

Ze bezitten sterke innerlijke krachten, die zij graag tegenover anderen verborgen houden. Ze zijn schuchter, maar proberen soms van deze schuchterheid misbruik te maken. Ze zitten vaak vast in een droomwereld waarin ze zich keer op keer terugtrekken om troost te vinden wanneer de realiteit van het leven hun parten speelt. Tin en platina zijn hun metalen, hun geluksstenen zijn de chrysoliet, de witte saffier en de hyacint; hun bijzondere talisman is het koraal. Wit en grijs de favoriete kleuren.

Vissen – man

Hij is bescheiden, onzelfzuchtig en steeds bereid andere te helpen. Men moet hem zijn rust gunnen en vooral van zijn dromen afblijven. In de liefde ontbreekt het hen alleen aan moed om snel beslissingen te durven nemen wanneer ze datgene binnen bereik hebben, dat het dichtst bij hun ideaalbeeld in de buurt komt. Hun romantische gevoelens proberen ze vaak gevoelloos te verbergen. Hij verdrijft wellicht zijn tijd bij anderen totdat hij de juiste vind. Hij zoekt standvastig naar de waarheid en kent geen vooroordelen. Geheimen op de werkvloer houdt hij goed voor zich.

Vissen-vrouw

Er is geen enkele vrouw die zo sensitief op haar omgeving reageert als de vissen-vrouw. Ze is charmant, zachtaardig en goedmoedig. Ze past zich aan, is betrouwbaar en trouw: wil het liefst de wereld helpen en cijfert zichzelf snel weg. Ze is licht verwondbaar en vaak het slachtoffer van haar gevoelens. Tranen zijn voor haar een uitlaatklep voor zorgen en teleurstellingen. In het huwelijk zal zij met toewijding van haar man en kinderen houden. Maar zij beslist wat er gebeurd, haar schijnbare hulpeloosheid is haar wapen.

 

De redactie van Dit is mijn Toekomst

 

 

 
Gerelateerd:
Medicijnwiel Sjamanisme | Dit is mijn Toekomst
9-4-2019
Medicijnwiel

Het medicijnwiel wordt gebruikt als een sjamanistisch hulpmiddel voor genezing, spirituele groei en het begrijpen van de cycli van het leven. ...