Yoga met sjaan

'Yoga met Sjaan' wordt elke ochtend om 9:20 uur uitgezonden op onze website. Begin elke dag goed met een heerlijk moment voor jezelf en start je yoga avontuur met 'Yoga met Sjaan'. Rol je mat uit, adem en laat alles los. 

 

Wie is Sjaan?

Iemand met passie die houdt van een uitdaging!
'De reden dat ik yogadocent ben geworden heeft allerminst te maken met mijn lichamelijke soepelheid. Onder andere door een verschoven rugwervel, bekkenklachten en een lichte scoliose weet ik uit persoonlijke ervaring hoe het kan zijn om geconfronteerd te worden met het lichaam. Mijn grootste kracht is mijn doorzettingsvermogen en het feit dat ik van een uitdaging hou. Yoga heeft mij geleerd mijn weerstand te herkennen, mijn lichaam te accepteren in het moment en door te zetten. Yoga heeft mij lichamelijk ook geholpen en laten zien dat ik veel meer kan dan dat er door “specialisten” is aangegeven.'

'Ik vergeet nooit meer de allereerste keer dat ik een proefles yoga had in Den Haag. Ik vond het vreselijk. Gelukkig heb ik in de jaren daarna toch mogen ontdekken wat yoga voor mij betekent en heb ik ervaren dat er net zoveel stijlen bestaan als docenten. Mijn basis is Hatha yoga maar ongemerkt is er een liefde ontstaan voor Flow yoga.

 

Yoga 

Iedereen kan yoga! Of je nu jong bent of oud, met of zonder klachten. Yoga is een combinatie van lichamelijke beweging en bewustzijn. Wil je meer aandacht besteden aan je ademhaling, wil je graag flexiberler worden en heb je behoefte aan meer balans? Wil je je lichaam sterker maken en beter slapen? 

Dit is slechts een kleine greep uit de vele mogelijkheden die yoga te bieden heeft. Inmiddels is door de vele onderzoeken bewezen dat yoga goed is voor lichaam en geest en zelfs verzekeringsmaatschappijen lopen met de gedachte om yoga in het pakket op te nemen. Het bijzondere van yoga, is dat men door middel van eigen lichaamsgewicht zichzelf sterker kan maken maar ook soepeler kan worden en die souplesse hebben we nodig om minder last te krijgen van allerlei lichamelijke ongemakken. Daarnaast zorgt de verbinding van ademhaling en beweging ervoor dat je meer in het hier en nu bent waardoor je alles loslaat en je terugkomt in jezelf.

 

Pilates

Sjaan geeft ook Dynamic Pilates. Een dynamische vorm waarbij klassieke Pilates wordt samengevoegd met hedendaagse matoefeningen. Pilates is een algehele lichaamstraining die voor de meeste mensen geschikt is. Tijdens een pilates les train je vaak alle lichaamsdelen echter is de core het allerbelangrijkst. De core is de omgeving van de buik, middel en de lage rug. Wanneer de core krachtig is dan is de rest van je lichaam ook krachtiger en beter in balans.
Pilates is dus net als yoga heel geschikt voor rug- en diverse andere fysieke klachten. Ongeacht leeftijd of conditie, pilates is goed voor vrijwel iedereen.

 

 

 
Gerelateerd:
 
Herhaling Uitzending Dit is mijn Toekomst Dinsdag 30 augustus
2-9-2022
Herhaling Uitzending Dit is mijn Toekomst Dinsdag 30 augustus

Blijf dichtbij jezelf met DIMT! Je kijkt naar ‘Het kaartenuurtje’ met ons Tarot expert Esther......